Înființare firmă Glovo, Uber Eats sau Foodpanda
Infiintare-firma-Glovo

Înființare firmă Glovo, Uber Eats sau Foodpanda

Din ce in ce mai multi romani comanda mancare la domiciliu, iar aplicatiile de food delivery sunt in mare cautare de curieri care sa livreze mancarea clientilor.

Asadar daca ai o bicicleta, trotineta, scuter sau masina si esti in cautarea unui job cu program flexibil sau vrei doar sa iti suplimentezi venitul ai posibilitatea de a deveni curier Glovo, Uber Eats sau Foodpanda in doar cativa pasi.

1. Modul de colaborare

Pentru a deveni livrator Glovo și a onora comenzile, ai nevoie de: un telefon mobil cu sistem de operare Android/IOS, de un mijloc de transport (bicicleta, trotineta, scuter sau masina) si cel mai important, pentru a putea presta servicii de curierat firmelor precum GLovo, Uber Eats, Foodpanda etc., trebui sa ai o firma.  

Indiferent de tipul acesteia – SRL sau PFA, obiectul de activitate trebuie sa includa codul CAEN pentru activitati de curierat, respectiv 5320 – Alte activitați poștale și de curier. Odata infiitata, firma va incheia un contrat de colaborare cu platforma de food delivery, careia ii va factura suma aferenta serviciilor prestate.

2. Cine poate inființa o firma pentru livrare la domiciliu?

Orice persoana care a implinit varsta de 18 ani. Astfel, tinerii care doresc sa lucreze part-time sau in timpul vacanțelor dar care nu au implinit inca varsta de 18 ani pot face acest lucru doar in calitate de angajat, nu de colaborator independent.

3. Ce tip de firma este mai avantajoasa – SRL sau PFA?

In funcție de cat timp vrei sa dedici acestei activitati, de incasarile si cheltuielile estimate, si de prioritatile personale, te va avantaja una din cele doua tipuri de firma. Avantajul unui SRL este cota mai mica de impozitare, avand insa dezavantajul unor reguli contabile mai stricte. Beneficiile unui PFA sunt exact cele opuse – regulile contabile mai simple contra-balansate de impozite mai mari și obligația achitarii contribuțiilor sociale (pensie și sanatate) daca venitul depașește un anumit nivel (24.960 lei pe an).

4. Cat poate caștiga un curier Glovo, Uber Eats sau Foodpanda?

Castigurile lunare vor depinde de o serie de factori, precum cat de mult timp ai la dispoziție pentru aceasta activitate si implicit numarul de comenzi livrate, mijlocul de transport folosit, cat de repede ajungi la clienti bacsis etc. Un curier care lucreaza full-time poate castiga lunar intre 4000 și 6000 lei

5. Costuri infiintare firma Glovo, Uber Eats sau Foodpanda 

În funcție de varianta aleasă, costurile totale de înființare firma Glovo sunt:

Varianta 1 – 379 RON (În cazul acestei variante, vei rezerva singur numele societății și vei depune/ridica dosarul de la Registrul Comerțului si vei avea de achitat următoarele)

 • 250 lei Onorariul Niodi Consulting
 • ✅ Redactarea completă a documentației de înființare SRL
 • ✅ Întocmirea dosarului de constituire
 • ✅ Consultanță gratuită post-înființare – pentru ca tu să pornești cu dreptul în afaceri.
 • 128 lei Taxe Registrul Comerțului
 • 1 leu Capitalul Social minim (acești bani rămân în contul bancar al firmei și pot fi folosiți ulterior)

Varianta 2 – 589 RON (În cazul acestei variante ne ocupam noi de tot! Vei scapa de Drumuri și Birocrație!)

 • 400 lei Onorariul Niodi Consulting
 • ✅ Redactarea completă a documentației de înființare SRL
 • ✅ Întocmirea dosarului de constituire
 • ✅ Consultanță gratuită post-înființare SRL – pentru ca tu să pornești cu dreptul în afaceri.
 • ✅ Rezervarea numelui societății
 • ✅ Depunerea actelor la Registrul Comerțului
 • ✅ Monitorizarea dosarului până la primirea actelor
 • ✅ Ridicarea actelor de la Registrul Comerțului
 • 128 lei Taxe Registrul Comerțului
 • 1 leu Capitalul Social minim (acești bani rămân în contul bancar al firmei și pot fi folosiți ulterior)
 • 60 RON Taxe Notariale

6. Despre Niodi Consulting 

Fie că vă aflați la început de drum și aveți nevoie de sprijin pentru înființarea unei firme, fie deja aveți o afacere și aveți nevoie de consultanță, echipa noastră de profesioniști vă stă la dispoziție, indrumându-vă pas cu pas către cele mai bune soluții.

Scopul nostru este să vă facilităm întregul proces de înființare firmă sau oricare altă procedură de modificare a unei firme deja existente la un preț corect, fără taxe ascunse.

Suna acum la 0724030977 si vei avea firma ta numaidecat. Procesăm actele imediat si în 3-4 zile primești certificatul de înregistrare.

Call Now Button